Skip to main content

Stratená apatekárka: Pútavý príbeh z minulosti aj súčasnosti vás dostane

Prvou hrdinkou tohto príbehu je apatekárka Nelle, ktorá žije v Londýne 18. storočia. Po matke zdedila lekáreň aj všetky znalosti bylín a liečenia, no na rozdiel od nej sa Nelle venuje aj temnej stránke bylinkárstva, a to vyrábaniu jedov.

Hrdinkou súčasnej línie príbehu je Caroline, ktorá sa svoj krátky pobyt v Londýne snaží využiť na spracovanie manželskej krízy. Popri tom narazí na záhadnú liekovku s ručne vyrytým symbolom medveďa. To v nej prebudí zvedavosť a vydáva sa na pátranie po vyše dvestoročnej histórii.

Časové línie týchto dvoch žien sa prekrývajú a postupne odhaľujú. Sledujeme Nelle, ako sa vďaka svojej novej mladej pomocníčke dostáva do problémov a zároveň s Caroline nachádzame staré listy, novinové články a tajomné schované uličky.

Dva príbehy sú si blízke, stretávajú sa, sú previazané. Tento príbeh nie je detektívka v pravom zmysle slova, kde sa stane zločin a náš hlavný hrdina ho vyrieši. Nie je to ani triler, z ktorého nám budú behať zimomriavky po chrbte. Je to príbeh o ženách a o ich bolesti, zrade, pomste a nachádzaní tej správnej cesty.

Knihu odporúčame tým, ktorí hľadajú nenáročné, ľahko plynúce čítanie s troškou napätia, troškou historickej atmosféry a drámy.

Ak vás Stratená apatekárka zaujala, požičať si ju môžete v čase otváracích hodín knižnice na Fraňa Mojtu 18 (Úsek krásnej literatúry pre dospelých/Detektívky).